KT Praha

Dnes je pátek 19.04.2024



Petr Barcal - realitní makléř









Dramatický postup KT Praha do semifinále

Míla Fuček

2021-04-08

Extraliga

Přečteno: 903

Komentářů: 0


Neskutečné drama se odehrálo v Ostravě, Pavelka vyhrál v pátém zápasu v pátém setu 12:10, takže o postupu rozhodly opět dva body.


TJ Ostrava KST – KT Praha 2:3

Onderka – Pavelka 2:3(6,-6,7,-7,-10), Martinko – Olejník 3:1(9,-9,6,8), Bindač – Koblížek 3:0(5,9,5), Onderka – Olejník 0:3(-6,-5,-6), Martinko – Pavelka 2:3(7,6,-6,-8,-10)

Body domácích: Martinko 1, Bindač 1, Onderka 0

Body hostů: Pavelka 2, Olejník 1, Koblížek 0

Hráno: Ostrava 8. 4. 2021

 

Pavelka v úvodním zápasu v prvních čtyřech setech s Onderkou vždy dotahoval Onderkův náskok. V pátém setu to bylo obráceně, Pavelka vedl, ale Onderka náskok stáhl a set šel do koncovky, kterou lépe zvládl Pavelka a KT Praha se ujalo vedení 1:0.

 

Olejníkovi se proti Martinkovi nedařilo, tento hráč mu prostě herně nesedí. Naopak Martinkovi se hraje s Olejníkem dobře. První set vyhrál Martinko v koncovce, druhý set v koncovce patřil Olejníkovi a bylo to 1:1. V třetím setu měl Martinko převahu a ujal se vedení 2:1. Ve vyrovnaném třetím setu zvládl Martinko lépe koncovku, vyhrál 3:1 a srovnal stav utkání na 1:1.

 

V zápase trojek vyšel Ostravě tah postavit zkušeného Bindače. Koblížkovi jeho hra neseděla, nedokázal si s ní poradit a prohrál poměrně jednoznačně 0:3. Částečně bylo na vině i to, že nedokázal dodržet taktiku, kterou mu radili Orlowski i Pavelka. Ostrava vedla 2:1.

 

Na Onderku si Olejník věřil, protože proti němu se mu hraje dobře a má s ním i aktivní zápasovou bilanci.Naopak Onderkovi Olejníkova hra nesedí a tak Olejník vyhrál poměrně jednoznačně 3:0 a vyrovnal stav utkání na 2:2.

 

Následoval pátý rozhodující zápas, který v Praze vyhrál Pavelka nad Martinkem 3:2 o dva body v pátém setu. Historie se opakovala i dnes v Ostravě, i když to vypadalo na vítězství Martinka. Ten šel v prvním i druhém setu do koncovky s náskokem a vedl 2:0 na sety. Potom ale nastal Pavelkův obrat. V třetím setu začal hrát aktivněji, do koncovky šel s náskokem a snížil na 1:2. Dramatický boj byl v čtvrtém setu, kde byl Pavelka také aktivnější, v koncovce vyhrál a srovnal na 2:2. V pátém setu měl Pavelka velký náskok, set začal velice dobře. Ale Martinko se vzchopil a set srovnal. Následovala prodloužená koncovcka, v které opět o pouhé dva míčky vyhrál Pavelka, což znamená postup KT Praha do semifinále play off.

 

KT Praha čeká nyní na svého soupěře, který vzejde z dvojice TJ Sokol PP Hradec Králové a SKST Cheb. V úterý prohrál doma Cheb 2:3 a zítra se hraje v Hradci Králové od 17.00 hodin odveta.

 

První semifinálové utkání se bude hrát ve středu 21. 4. 2021. O soupeři KT Praha se může rozhodnout už zítra, pokud vyhraje po druhé Hradec Králové a nebo až v neděli 11. 4., pokud zítra vyhraje Cheb srovná stav na 1:1.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.