KT Praha

Dnes je pátek 19.04.2024



Petr Barcal - realitní makléř









KT Praha porazilo Havířov po dramatickém boji 3:2

Míla Fuček

2021-03-19

Extraliga

Přečteno: 909

Komentářů: 0


Přes tři hodiny trvalo utkání posledního kola základní části extraligy mužů mezi KT Praha a SKST Charvát Havířov.


KT Praha – SKST Charvát Havířov 3:2

Olejník – David 3:1(6,-9,10,15), Pavelka – Bajger 1:3(-9,-6,7,-7), Koblížek – Valenta 3:1(6,-5,4,9), Olejník – Bajger 2:3(-11,7,-9,8,-7), Pavelka – David 3:1(6,7,-7,8)

Body domácích: Olejník 1, Pavelka 1, Koblížek 1

Body hostů: Bajger 2, David 0, Valenta 0

Hráno: Praha – Vršovice 19. 3. 2021

 

V úvodním utkání Olejník a s Davidem měl Olejním v prvním setu mírnou převahu, kterou zúročil v koncovce prvního setu ve vedení 1:0. Od druhého setu byly všechny další sety velice vyrovnané a rozhodovaly se až v koncovkách. David srovnal na 1:1, Olejník vzápětí vyhrál třetí set a šel do vedení 2:1. Největší boj byl o čtvrtý set, který nakonec vyhrál Olejník 17:15. Tím šlo KT Praha do vedení 1:0.

 

Pavelka začal v druhém zápasu v prvním setu velice vyrovnaně, ale podlehl v koncovcve a prohrával 0:1. V druhém setu měl Bajger převahu a svůj náskok zvýšil na 2:0. V třetím setu šel po velkém a vyrovnaném boji do koncovky s náskekm Pavelka a snížil na 1:2. Bajger ale potvrdil svoji skvělou formu, čtvrtý set vyhrál a tím dotáhl zápas do vítězného konce na 3:1. Bylo srovnáno na 1:1

 

Zípas trojek tak trochu připomínal houpačku. V prvním setu měl převahu Koblížek a ujal se vedení 1:0. V druhém setu jej ale Valůenta téměř rozstřílel a bylo srovnáno. Koblížek to ale Valnetovi vrátil a rychle jej „smetl“ a třetím setu a šel do vedení 2:1. Vyrovnaný byl až čtvrtý set, který se rozhodovcal v koncovce, do níž šel s malým náskokem, set vyhrál a vítězstvím 3:1 připsal KT Praha další důležitý bod na 2:1.

 

Dalším velkým dramatem byl souboj obou jedniček. Bajger porazil v prvním setu Olejníka až v prodloužení a ujal se vedení 1:0. V druhém setu mělů Olejník mírnou převahu, set vyhrál a srovnal na 1:1. I třetí set, který byl velkým bojem se rozhodoval až v koncovce. Bajger šel do vedení 2:1. V čtvrtém setu s eještě podařilo Olejníkovi srovnat na 2:2. V pátém setu velký boj pokračoval, otočka stran byla 5:4 pro Bajgera. Potom ale Bajger pomalu zvyšoval svůj náskok a pátý set vyhrál. Tím srovnal stav utkání na 2:2.

 

Rozhodnutí o výsledku utkání měli ve svých rukou Pavelka a David. Pavelka měl v prvním setu převahu a ujal se vedení 1:0. V druhém setu Pavelka svůj svoji převahu vystupňoval a měl velký náskok. Když mu David odvrátil po sobě asi pět setbolů, vzal si Pavelka time out a následně dotáhl set do vítězného konce a vedl 2:0. V třetím setu se více dařilo Davidovi, Pavelka udělal několik lehších chyb a david snížil na 1:2. Nejvyrovnanější byl čtvrtý set, v kterém Pavelkovi v koncovce za stavu 10:8 pomohlo prasátko, které znamenalo vítězství v zápasu 3:1 a tím pádem celkové vítězství KT Praha 3:2.

 

Pokud TTC ENFIREEX Ostrava prohraje s HB Ostrov, půjde KT Praha do play off z třetího místa. Toto utkání, které začalo až v 18 hodin se ale vyvíjí velice vyrovnaně. Kleprlík porazil Prokopcova 3:2 a Ostrava šla do vedení 1:0. Pět setů potřeboval Tregler, aby porazil Delinčíka a srovnal na 1:1. Korbel potom rovněž v pěti setech porazil Skálu a Ostrava vedla. Tregler porazil Kleprlíka 3:0 a stav srovnal. A v 20.45 hodin vedl Prokopcov nad Delinčákem 2:0, takže to vypadá, že HB Ostrrovu se obrat nepříznivého stavu podaří.

 

Fotografie z utkání najdete na http://www.ealbum.cz/fotky.php?id=503&strana=1


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.