KT Praha

Dnes je pátek 29.03.2024



Petr Barcal - realitní makléř









Hodně dramatická a těsná výhra nad Libercem

Míla Fuček

2021-02-18

Extraliga

Přečteno: 830

Komentářů: 0


Favorizované KT Praha proti Liberci nezačalo vůbec dobře a prohrávalo 0:2. Nepodcenilo toto utkání? Myslím, že bylo dost riskantní Pavelku postavit na post číslo 3.


KT Praha – SKST Liberec 3:2

Olejník – Seibert 1:3(-7,-4,4,-7), Koblížek – Blinka 1:3(6,-3,-8,-7), Pavelka – Průša 3:0(6,5,9), Olejník – Blinka 3:1(7,-9,2,6), Koblížek – Seibert 3:0(9,5,10)

Body domácích: Olejník 1, Koblížek 1, Pavelka 1

Body hostů: Seibert 1, Blinka 1, Průša 0

Hráno: Praha – Vršovice 18. 2. 2021

 

V úvodním zápasu se Olejníkopvi proti Sibertovi příliš nedařilo. První set prohrál v koncovce, v druhém setu měl převahu Seibert a až v třetím setu se dokázal Olejník prosadit a set poměrně hladce vyhrál a snížil na 1:2. Ve čtvrtém setu ale Olejník prohrál v koncovce a Liberec vedl 1:0.

 

Koblížek vstoupil do svého zápasu dobře a v prvním setu Blinku přehrál a ujal se vedení. Potom na něj ale Blinka našel recept a hladce vyhrál druhý set a vyrovnal. Třetí a čtvrtý set se rozhodovaly v koncovkách, které lépe zvládl Blinka a vítězstvím 3:1 tak připsal hostům druhý bod.

 

Pavelka byl proti Průšovi velkým favoritem a začal také jasným vedením. Průča ale zabojoval a Pavelkův náskok aspoň částečně stáhl. Pavelka měl ale velkou převahu i v druhém setu a tak brzy vedl 2:0. Třetí set začallépe Průša a Pavelka pouze dotahoval. V půlce setu se dhra srovnala a bojovalo s eo každý míček. Do koncovky šel Pavelka s dvojbodovým náskokem, který porměnil ve vítěztsví v setu i zápasu a připsal na konto KT Praha první bod.

 

Ve čtvrtém utkání na sebe šly jedničky – Olejník proti Blinkovi. První set začal ,épe Olejník a šel do vedení. Pak ale udělal několik chyb a Blinka srovnal na 5:5. Znovu šel do vedení Olejník, ale Blinka dotahoval. Olejník ale vedení udržel a v koncovce první set vyhrál a šel do vedení. I v druhém setu v první polovině vedl Olejník, ale Blinka srovnal na 5:5. Portom byl velmi vyrovnaný boj, Blinka si vzal time-out, což mu pomohlo a v koncovce Olejníka přehrál a vyrovnal na 1:1. Třetí set vyhrál Olejník hladce s velkou převahou a ujal se vedení 2:1. V čtvrtém setu pokračoval Olejník v dravé hře a vedl. Blinka sice začal stahovat, ale Olejník nenechal nic náhodě, set a zápas dovedl do vítězného konce a vyrobnal stav utkání na 2:2.

 

Do pátého rozhodujícího zápasu nastupoval Koblížek v těžké pozici proti Seibertovi, který byl sice Libercem postaven do utkání jako dvojka, ale žebříčkově je jedničkou, zatímco Koblížek je žebříčkově trojkou. První set byl velice vyrovnanou bitvou a v koncovce vyhrál Koblížek a ujal se vedení 1:0. V druhém setu Koblížek vystupňoval tlak a Seibert si za stavu 3:6 vzal time-out. Ten ale nepomohl, Koblížek náskok udržel, set vyhrál a vedl 2:0. Třetí set byl velkým dramatem a vyhrál ho v prodloužené koncove Koblížek, čímž dokončil obrat utkání a dovedl KT Praha k vítězství.

 

KT Praha postoupilo v tabulce na 3. místo a má stejně bodů jako druhý TTC ENFIREEX Ostrava, pouze horší skóre.

 

Příští týden hraje KT Praha opět ve čtvrtek 25. 2. 2021 od 18 hodin, ale venku v Hodoníně, kde bude opět favoritem. V sobotu 27. 2. 2021 hraje KT Praha doma proti HB Ostrov, který je dosud bez porážky a suverénně vede extraligovou tabulku.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.