KT Praha

Dnes je čtvrtek 28.03.2024



Petr Barcal - realitní makléř









Extraligu čekají velké změny

Míla Fuček

2020-06-23

Extraliga

Přečteno: 1334

Komentářů: 0


V nadcházející sezóně čekají extraligu velké změny a to nejenom v sestavách týmů, ale i v hracím systému.


Nový ročník extraligy začne v prvním víkendu v září. Deset týmů bude hrát dvoukolově s následným play off osmi nejlepších. Poslední bude hrát baráž o udržení s vítězem 1. ligy.

 

Nový ročník se bude hrát do třetího vítězného bodu, takže utkání budou kratší. Budou mít i rychlejší spád díky použití systému multiballs, kdy se bude hrát s několika míčky, které budou sbírat sběrači míčků.

 

Z KT Praha odchází do HB Ostrov Bohumil Vožický, kterého nahradí Martin Koblížek, který hrál v uplynulé sezóně za SKST Charvát Baník Havířov. Zůstávají Tomáš Pavelka a Martin Olejník, které doplní jako náhradník Jindřich Panský a Milan Orlowski jako hrající trenér.

 

Asi nejsilnějším týmem bude nováček soutěže HB Ostrov, který na svoji soupisku nzískal několik hráčů zvučných jmen – ze zahraničí se sem vrací Michal Obešlo, z El Niňa přestupuje Dimitrij Prokopcov, přestupuje sem i Tomáš Tregler a k tomu všemu budou mít ještě zahraniční posilu Egypťana Mohameda Shoumana. V záloze jako hrající trenér bude již zmíněný Bohumil Vožický.

 

Silný tým bude mít i TTC Ostrava 2016, kam přichází jako nová posila Jakub Kleprlík z El Niňa, kde nahradí odcházejícího Ondřeje Bajgera. Spolu s ním zde budou i nadále Felipe Olivares a Šimon Bělík.

 

Z Havířova sice odchází Martin Koblížek, ale nahradí ho Ondřej Bajger, který doplní Petra Davida a Jana Valentu.

 

Posiluje i Hodonín, kam jde po návratu ze zahraničí Patrik Klos. Cheb posílí Antonín Gavlas, který se také vrací ze zahraničí. V téměř stejných sestavách budou hrát Hradec Králové (Ctha, Klásek, Buben, Pavlica), Liberec (Seibert, Blinka, Průša – přestup s návratem z TTC Elizza Praha a Japonec Kaita) a TJ Ostrava KST (Bindač, Sadílek, Onderka a T. Martinko).

 

Výrazně oslabí vítěz uplynulé extraligy El Niňo, jemuž odešli Prokopcov, Kleprlík a Kučera, takže v nadcházející sezóně zde budou hrát Petr Kaucký, Vojtěch Rozínek a Jakub Zelinka.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.