KT Praha

Dnes je sobota 20.04.2024



Petr Barcal - realitní makléř









Zemřel Vladimír Miko

Vladimír Miko se narodil 12. 3. 20143 v Krupině. Reprezentoval nás celkem na pěti mistrovství světa a na pěti mistrovství Evropy. Z mistrovství Evropy přivezl celkem šest medailí – v roce 1964 vybojoval zlato ve čtyřhře spolu s Jaroslavem Staňkem a v roce 1966 opět zlato spolu s Martou Lužovou ve smíšené čtyřhře. Dále pak ještě vybojoval tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.

 

Největším Mikovým úspěchem byla účast v semifinále mistrovství světa v roce 1967 ve čtyřhře spolu s Jaroslavem Staňkem, odkud přivezli bronzové medaile.

 

 

 

Vlado Miko – Jaroslav Staněk

VladoMiko – Marta Lužová

 

Jako reprezentační trenér stál u mnoha úspěchů československých hráčů včetně zlatých medailí Milana Orlowského z ME 1974, Ilony Uhlíkové a Milana Orlowského z ME 1980 nebo Jindřicha Panského a Marie Hrachové z ME 1986 a dalších. Úspěchů našich hráčů bylo hodně. Funkci reprezentačního trenéra přebíral v roce 1973, kdy byl ještě aktivním hráčem. Před tím působil dva roky jako trenér v Lucembursku. Pod jeho vedením jsme získali na světových šampionátech v Kalkatě a Pchjongjongu bronzové medaile.

 

 

Stolní tenis je tak unikátní sport, že se dá hrát v každém věku. Toho příkladem byl i Vlado Miko, z který vystřídal roli hráče do role trenéra a nakonec zpět roli trenéra do role hráčů. Po založená KT Praha se stal jeho aktivním hráče. Později s postupem do vyšších soutěží hrál aktivně aspoň čtyřhry – v sezóně 2011 – 12 v divizi s bilancí 11:1 (s Vlastimilem Kolářem prohtáli pouze s dvojicí Hrabě – Vašátko) a o sezónu později měl v 3. lize bilanci čtyřher 8:2 (s V. Kolářem prohráli pouze 2:3 proti dvojici Láriš Petr a Panský Lukáš a s Petrem Javůrkem 1:3 s Jakubcem a Richterem).

 

 

 

V Hodoníně při oslavách 90. let Československého stolního tenisu

 

 

 

Při oslavách 90. let Československého stolního tenisu v Hodoníně nastoupil Vlado Miko v rámci programu k dvěma exhibicím se Stefanem Kollárovitsem a Gáborem Gergélym.

 

 

 

Exhibice Vlado Mika s Gáborem Gergelym

 

Při exhibici Mika s Gargélym se mi podařilo na jedné fotografii zachytit i nadějného talenta Štěpána Brhela, který zde působil v roli sběrače míčků. Na závěr tedy tato fotografie, symbolizující střídání generací ve stolním tenisu.

 



Přidání komentáře k článku Zemřel Vladimír Miko



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.